Διεύθυνση
MB ELEON
Αγίου Ιωάννου 6
Χαλάνδρι 15233

Τηλέφωνο
(+30) 210 8088545

Γενικές Πληροφορίες
info@ootopia.gr

Πληροφορίες Χονδρικής
b2b@ootopia.gr

Η εταιρεία εφαρμόζει την παρούσα Πολιτική Απορρήτου και συμμορφώνεται με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (ΕΕ) 2016/679 (αποκαλούμενου εφεξής εν συντομία ως «ΓΚΠΔ») και με τη λοιπή ισχύουσα ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία προστασίας προσωπικών δεδομένων. Σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να διαβάσετε προσεκτικά την παρούσα Πολιτική Απορρήτου πριν κάνετε οποιαδήποτε χρήση του Ιστότοπου μας και προτού μας δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την αποθήκευση και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων.

 

ΟΡΙΣΜΟΙ

«Εμείς» είμαστε η ιδιωτική κεφαλαιουχική εταιρεία με την  επωνυμία  «M.B. ELEON ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ» και διακριτικό τίτλο «M.B. ELEON», που εδρεύει στο Χαλάνδρι Αττικής (οδός Αγίου Ιωάννου αρ.6), με αριθμό Γ.Ε.ΜΗ. 149896901000 και ΑΦΜ 801134917 (ΔΟΥ Χαλανδρίου), email: info@ootopia.gr , τηλ.2108088545.

Όσον αφορά στα προσωπικά σας δεδομένα, ενεργούμε ως “Υπεύθυνος Επεξεργασίας”, σύμφωνα με το άρθρο 4 παράγραφος 7 του ΓΚΠΔ.

«Ο Ιστότοπος μας» είναι ο https://ootopia.gr και συμπεριλαμβάνει το ηλεκτρονικό μας κατάστημα (e-shop).

«Εσείς» είστε οποιοδήποτε άτομο αποκτά πρόσβαση ή χρησιμοποιεί τον Ιστότοπό μας ή επικοινωνεί μαζί μας με οποιονδήποτε άλλο τρόπο ή μέσο, και αποτελείτε «Υποκείμενο δεδομένων» σύμφωνα με το άρθρο 4 παράγραφος 1 του ΓΚΠΔ.

 

ΑΡΧΕΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Ως Υπεύθυνος Επεξεργασίας, η εταιρεία μας φέρει την ευθύνη να αποδείξει τη συμμόρφωση της με τις κάτωθι αρχές επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που ορίζει ο ΓΚΠΔ.

Ειδικότερα, τα προσωπικά δεδομένα σας:

α) υποβάλλονται σε σύννομη και θεμιτή επεξεργασία με διαφανή τρόπο σε σχέση με το υποκείμενο των δεδομένων («νομιμότητα, αντικειμενικότητα και διαφάνεια»),

β) συλλέγονται για καθορισμένους, ρητούς και νόμιμους σκοπούς και δεν υποβάλλονται σε περαιτέρω επεξεργασία κατά τρόπο ασύμβατο προς τους σκοπούς αυτούς («περιορισμός του σκοπού»),

γ) είναι κατάλληλα, συναφή και περιορίζονται στο αναγκαίο για τους σκοπούς για τους οποίους υποβάλλονται σε επεξεργασία («ελαχιστοποίηση των δεδομένων»),

δ) είναι ακριβή και, όταν είναι αναγκαίο, επικαιροποιούνται λαμβάνονται όλα τα εύλογα μέτρα για την άμεση διαγραφή ή διόρθωση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα τα οποία είναι ανακριβή, σε σχέση με τους σκοπούς της επεξεργασίας («ακρίβεια»),

ε) διατηρούνται υπό μορφή που επιτρέπει την ταυτοποίηση των υποκειμένων των δεδομένων μόνο για το διάστημα που απαιτείται για τους σκοπούς της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα («περιορισμός της περιόδου αποθήκευσης»),

στ) υποβάλλονται σε επεξεργασία κατά τρόπο που παρέχει την ενδεδειγμένη ασφάλεια των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, μεταξύ άλλων την προστασία τους από μη εξουσιοδοτημένη ή παράνομη επεξεργασία και τυχαία απώλεια, καταστροφή ή φθορά, με τη χρησιμοποίηση κατάλληλων τεχνικών ή οργανωτικών μέτρων («ακεραιότητα και εμπιστευτικότητα»).

 

ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ

Θα συλλέξουμε και θα επεξεργαστούμε τα προσωπικά σας δεδομένα μόνο εάν και εφόσον ισχύει τουλάχιστον μία από τις ακόλουθες νόμιμες βάσεις και οι σχετικές προϋποθέσεις:

α) έχετε ρητώς συναινέσει στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για έναν ή περισσότερους συγκεκριμένους σκοπούς, όπως είναι για παράδειγμα το άνοιγμα λογαριασμού στον Ιστότοπο μας, η παραγγελία ενός προϊόντος μέσα από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα, η συμμετοχή σας σε έναν διαγωνισμό ή κάποιος άλλος συγκεκριμένος σκοπός·

β) η επεξεργασία είναι απαραίτητη για την προετοιμασία ή για την εκτέλεση σύμβασης της οποίας είστε συμβαλλόμενο μέρος, όπως όταν καταχωρείτε και αποθηκεύετε τα στοιχεία σας πριν από την επιβεβαίωση παραγγελίας σας ή όταν αγοράζετε ένα προϊόν μέσα από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα·

γ) η επεξεργασία είναι απαραίτητη για τη συμμόρφωση με μια νόμιμη υποχρέωση μας, όπως είναι για παράδειγμα η υποχρέωση μας να καταγράφουμε τα στοιχεία επικοινωνίας σας επί απόδειξης ή τιμολογίου για συμμόρφωση με τη φορολογική νομοθεσία·

δ) η επεξεργασία είναι απαραίτητη για τη διαφύλαξη κάποιου ζωτικού συμφέροντος, είτε δικού σας είτε οποιουδήποτε άλλου φυσικού προσώπου, όπως είναι για παράδειγμα η διαφύλαξη της ακεραιότητας και της ασφάλειας του προσωπικού σας λογαριασμού και των αποθηκευμένων προσωπικών σας δεδομένων·

ε) η επεξεργασία είναι απαραίτητη για την εκπλήρωση καθήκοντος που εκτελείται προς το δημόσιο συμφέρον ή κατά την άσκηση δημόσιας εξουσίας που έχει ανατεθεί στον υπεύθυνο επεξεργασίας·

στ) η επεξεργασία είναι απαραίτητη για την επιδίωξη των έννομων συμφερόντων ημών ή τρίτων. Τέτοια έννομα συμφέροντα αποτελούν, για παράδειγμα, η ομαλή και ασφαλής λειτουργία του Ιστότοπου μας, οι άμεσες προωθητικές ενέργειες (direct marketing), η υποστήριξη των πελατών μας μετά την πώληση και η βελτίωση των παρεχόμενων προϊόντων και υπηρεσιών.

Σε κάθε περίπτωση, τα στοιχεία που ζητάμε περιορίζονται στο ελάχιστο δυνατό. Ανάλογα με τον σκοπό επεξεργασίας, η άρνησή σας να μας παρέχετε τα ζητούμενα προσωπικά δεδομένα μπορεί να μας αποτρέψει από την εκπλήρωση μιας νόμιμης, προσυμβατικής ή συμβατικής υποχρέωσης.

 

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Θα συλλέξουμε και θα επεξεργαστούμε τα προσωπικά σας δεδομένα μόνο αφού μας δώσετε τη ρητή σας συγκατάθεση κατά τη χρήση του Ιστότοπου και του ηλεκτρονικού μας καταστήματός ή όταν επικοινωνείτε μαζί μας για οποιονδήποτε άλλο λόγο. Θα σας ζητήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα στις ακόλουθες περιπτώσεις:

  • Κατά την εγγραφή και το άνοιγμα ενός λογαριασμού χρήστη στον Ιστότοπο μας, συλλέγουμε τη διεύθυνση email σας.
  • Όταν εγγραφείτε στον Ιστότοπο μας με το προφίλ που διατηρείτε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης (π.χ. Facebook, Google, κ.λπ.), μας παρέχετε πρόσβαση στο όνομα χρήστη και τη διεύθυνση email του προφίλ σας σε αυτό το μέσο κοινωνικής δικτύωσης.
  • Όταν κάνετε παραγγελία μέσω του ηλεκτρονικού μας καταστήματος ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, θα σας ζητήσουμε το πλήρες όνομά σας, τη διεύθυνση παράδοσης, το email και τον αριθμό τηλεφώνου σας. Ενδέχεται να απαιτηθούν πρόσθετα δεδομένα σύμφωνα με την εφαρμοστέα φορολογική νομοθεσία.
  • Όταν επικοινωνείτε μαζί μας για πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα μας ή σχετικά με την παραγγελία σας, ενδέχεται να σας ζητήσουμε το πλήρες όνομα και τα στοιχεία επικοινωνίας σας.
  • Όταν εγγραφείτε για να λαμβάνετε το ενημερωτικό μας δελτίο, θα σας ζητήσουμε τη διεύθυνση email σας.
  • Όταν συμμετέχετε σε έναν από τους διαγωνισμούς μας, θα σας ζητήσουμε το πλήρες όνομα και τα στοιχεία επικοινωνίας σας. Σημειώστε ότι η συμμετοχή σε ένα διαγωνισμό υπόκειται στους συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις και την πολιτική απορρήτου του συγκεκριμένου διαγωνισμού, τους οποίους πρέπει να αποδεχτείτε πριν από τη συμμετοχή σας.
  • Ανάλογα με τις επιλογές σας σχετικά με τα Cookies και σύμφωνα με την Πολιτική Cookies, ενδέχεται να συλλέξουμε πληροφορίες σχετικά με τη δραστηριότητα περιήγησής σας, τις προτιμήσεις σας και τις παραγγελίες σας. Τέτοιες πληροφορίες συλλέγονται και αποθηκεύονται ανώνυμα.

 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Θα διατηρήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα κατά το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την εκπλήρωση των σκοπών επεξεργασίας που αναφέρονται ανωτέρω ή έως ότου ζητήσετε ρητά από εμάς να διαγράψουμε τα προσωπικά σας δεδομένα από τη βάση δεδομένων μας, με την επιφύλαξη των περιορισμών που ορίζονται στο άρθρο 17 του ΓΚΠΔ. Στην περίπτωση που η επεξεργασία προσωπικών δεδομένων βασίζεται στη συγκατάθεσή σας, τα δεδομένα θα διατηρηθούν έως ότου λάβουμε ανάκληση αυτής της συγκατάθεσης και δεν υπάρχει άλλη νομική βάση ή νομικός περιορισμός που μας εμποδίζει να διαγράψουμε τα δεδομένα σας. Ορισμένα δεδομένα (π.χ. δεδομένα παραγγελίας) μπορεί να διατηρούνται ανώνυμα ή ψευδώνυμα για σκοπούς στατιστικής ανάλυσης.

Σημειωτέον ότι ενδέχεται να διατηρήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα μέχρι το τέλος της περιόδου παραγραφής κάποιων αξιώσεων ή έως ότου επιλυθούν ζητήματα με αμφισβητούμενες αξιώσεις ενώπιον επιτροπών διαμεσολάβησης ή δικαστηρίων. Μπορούμε επίσης να διατηρήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα για όσο διάστημα απαιτηθεί από τη φορολογική ή άλλη εφαρμοστέα νομοθεσία.

 

ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΑΣ

Σύμφωνα με τα άρθρα 15 έως 22 του ΓΚΠΔ και τα άρθρα 33 έως 35 του εφαρμοστέου ελληνικού νόμου 4624/2019, έχετε συγκεκριμένα δικαιώματα ως υποκείμενο επεξεργασίας δεδομένων. Έχετε το δικαίωμα να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ανά πάσα στιγμή. Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε από εμάς πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένων καθώς και τη διόρθωση ή τη διαγραφή τους. Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε από εμάς να περιορίσουμε την επεξεργασία σχετικά με τον εαυτό σας ως υποκείμενο δεδομένων, το δικαίωμα να αντιταχθείτε στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για σκοπούς εννόμων συμφερόντων που επιδιώκουμε εμείς ή τρίτο μέρος, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης του προφίλ σας, καθώς και δικαίωμα μεταφοράς δεδομένων, όπου αυτό είναι δυνατόν. Έχετε επίσης το δικαίωμα να μην υπόκεισθε σε απόφαση που βασίζεται αποκλειστικά σε αυτοματοποιημένη επεξεργασία, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης προφίλ, αν αυτό έχει νομικές επιπτώσεις σε εσάς ή αν σας επηρεάζει σημαντικά κατά παρόμοιο τρόπο. Αυτά τα δικαιώματα μπορούν να ασκηθούν με την επιφύλαξη περιορισμών που καθορίζονται στις προαναφερθείσες νομικές διατάξεις.

Επιπλέον, έχετε το δικαίωμα να υποβάλετε καταγγελία στην αρμόδια αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων. Η εποπτική μας αρχή είναι η Ελληνική Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα www.dpa.gr

 

ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Ως μέρος των εργασιών μας και προκειμένου να εκπληρώσουμε τις συμβατικές μας υποχρεώσεις, συνεργαζόμαστε με παρόχους υπηρεσιών φιλοξενίας συστημάτων και ιστοσελίδων, με παρόχους υπηρεσιών πληρωμών και με παρόχους υπηρεσιών παράδοσης παραγγελιών, οι οποίοι ενδέχεται να εκτελέσουν επεξεργασία προσωπικών σας δεδομένων, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συνεργαζόμαστε μόνο με εκτελούντες επεξεργασία προσωπικών δεδομένων οι οποίοι δεσμεύονται συμβατικά να παρέχουν επαρκείς εγγυήσεις για την εφαρμογή κατάλληλων τεχνικών και οργανωτικών μέτρων κατά τρόπον ώστε η επεξεργασία να πληροί τις απαιτήσεις του ΓΚΠΔ και να διασφαλίζει την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων.

Τα προσωπικά σας δεδομένα αποθηκεύονται σε διακομιστές υπηρεσιών φιλοξενίας που βρίσκονται σε χώρες που διασφαλίζουν επαρκές επίπεδο προστασίας δεδομένων, όπως αυτό ορίζεται στο άρθρο 45 του ΓΚΠΔ.

Δεν αναλαμβάνουμε ούτε αποδεχόμαστε καμία απολύτως ευθύνη για την επεξεργασία οιωνδήποτε προσωπικών δεδομένων παρέχετε προς τρίτους μέσω από συνδέσμους που βρήκατε στον Ιστότοπο μας. Αυτά τα τρίτα μέρη είναι ανεξάρτητοι Υπεύθυνοι Επεξεργασίας Δεδομένων και για αυτό σας συμβουλεύουμε να μελετήσετε τις Πολιτικές Απορρήτου αυτών πριν τους παράσχετε πρόσβαση σε οποιοδήποτε από τα προσωπικά σας δεδομένα.

 

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Εφαρμόζουμε κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για να διασφαλίσουμε ένα επίπεδο ασφάλειας κατάλληλο για τους κινδύνους που ενέχονται για τα προσωπικά σας δεδομένα, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του ΓΚΠΔ.

Η επεξεργασία των πληροφοριών σας γίνεται μόνο από εξουσιοδοτημένο και καταρτισμένο προσωπικό και συνεργάτες, οι οποίοι δεσμεύονται από μεταξύ μας συμφωνίες εμπιστευτικότητας και προστασίας δεδομένων.

Ο λογαριασμός χρήστη είναι προσωπικός και μη μεταβιβάσιμος. Είναι καθήκον σας να προστατεύετε και να μην αποκαλύπτετε σε κανέναν  άλλον τα διαπιστευτήρια σας για σύνδεση ως χρήστης.

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Ενδέχεται να ενημερώνουμε την πολιτική απορρήτου μας ανά πάσα στιγμή και κατά την αποκλειστική διακριτική μας ευχέρεια. Η ενημερωμένη πολιτική θα εμφανίζεται σε αυτήν την ιστοσελίδα. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις σημαντικών ενημερώσεων πολιτικής, ενδέχεται επίσης να σας ειδοποιήσουμε μέσω email.